Cursus Voeding & Yoga – Aandacht voor jezelf

 

Evelien Wanrooij (Yogastudio Elements of Life) en Monique Koppelaar (MK Foodcoaching) organiseren begin 2014 de cursus Voeding & Yoga. Een interessante en leerzame cursus voor iedereen.

 

Gedurende 10 weken ga je ontdekken wat gezonde en vitale voeding is en welke voeding bij je past, je krijgt inzicht in je eet-, leef- en denkpatroon en er is veel aandacht voor ontspanning en beweging, yoga, meditatie en Mindfulness. Ook volgen we gedurende 28 dagen een mild detox programma (geen sapvasten e.d.) waardoor je anders leert eten/koken zonder toevoegingen en kunt voelen wat voeding met je doet. We brengen een bezoek met de groep aan de G&W winkel in Zwijndrecht waar we uitleg krijgen over verschillende verantwoorde producten. Natuurlijk is er voldoende begeleiding door vooraf een persoonlijk intakegesprek waarvan je een advies op papier krijgt, 6 groepslessen en begeleiding, recepten en tips via e-mail.

 

De kans om eens echt tijd en aandacht voor jezelf te hebben! Bewuster, gezonder en meer ontspannen door het leven gaan.

 

Tijdens de cursus zal er een stukje theorie besproken worden (vetten, eiwitten, koolhydraten, hoeveel heb je nodig en wat niet) en we maken de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk (recepten en tips). Er is uitleg over de invloed van verschillende soorten voeding op je gezondheid. Onderwerpen als suikers/zoetstoffen, E-nummers, kant-en-klaar-producten, biologische voeding, etcetera zullen ruimschoots aan de orde komen.

Ook zullen we in de groepsles verschillende yogahoudingen doen om o.a. goed te leren voelen, verschillende meditaties om inzicht te krijgen in jezelf en Mindfulness om bewuster in het moment te leven. Daarnaast veel tips en oefeningen om te leren ontspannen in het dagelijks leven.

 

Voorafgaand aan de cursus zal een persoonlijk intakegesprek plaatsvinden. Daarnaast zijn er 6 groepslessen op donderdagavond  9-1, 23-1, 6-2, 20-2, 6-3 en 20-3 van 19.00 tot 20.30 uur. Locatie: Yogastudio Elements of Life, Opaal 100 te Dordrecht. Kosten bedragen € 175,- per persoon. Aanmelden of meer informatie via info@yoga-elementsoflife.nl