IMG_1575

Het is echt waar! Zowel op korte als op lange termijn. En vooral die langere termijn-blik is belangrijk. Wat je nu eet, of wellicht beter gezegd: wat je nu aan goede stoffen niét eet, is echt van invloed op je (toekomstige) gezondheid. Gezonde voeding is werkelijk een investering in je gezondheid! En dus ook op hoe je je voelt.

Uiteraard overkomt het mij ook dat ik op sommige dagen minder goed op mijn voeding let. Maar zolang de structurele basis goed is, is dat niet erg. Weekendje weg, feestjes, etentjes, vakanties, of gewoon een paar dagen achter elkaar weinig thuis en weinig tijd om inkopen te doen…; omstandigheden waardoor ik soms niet gezond (of gezond genoeg) eet. Dat voel ik dan bijvoorbeeld aan schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel en heb ik toch wat minder energie dan wanneer ik optimaal eet. Geeft niks voor even, daarna pak ik de draad gewoon weer op!  Zoals gezegd; als de basis goed is, dan is er ruimte en reserve voor ‘mindere dagen’.

Werken aan je gezondheid is letten op je leefstijl en voeding; uiteindelijk is je lijf je dankbaar!