KINDEREN EN OVERGEWICHT

 

KINDEREN EN OVERGEWICHT

KINDEREN EN OVERGEWICHT

Inmiddels heeft bijna 15% van de Nederlandse kinderen last van overgewicht. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren nog zal toenemen. Ernstig overgewicht kan op latere leeftijd tot serieuze gezondheidsproblemen leiden. Maar ook op jonge leeftijd kan overgewicht al voor vele ongemakken zorgen waar kinderen belemmeringen van ondervinden in hun leventje.

Is uw kind aan de zware kant? Graag werk ik samen met u en uw kind aan een goede basis en gezond gewicht.

KINDEREN EN ONDERGEWICHT

Eet uw kind niet goed en/of denkt u dat uw kind aan de lichte kant is? Ook hierin kan ik u en uw kind van een professioneel advies voorzien.

Kinderen gaan soms door fases van weinig eten en kunnen zich dan behoorlijk afzetten tegen eten. Belangrijk is om van eten geen beladen onderwerp te maken, vaak blijft het bij een fase en komt het vanzelf goed. Duurt deze fase al langer en maakt u zich zorgen? Maak dan eens een afspraak voor advies over wat kinderen aan voedingsstoffen nodig hebben en hoe u uw kind zo veel als mogelijk gezond kunt laten eten.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
MK Foodcoaching begeleidt kinderen naar een gezond gewicht door een persoonlijke aanpak met haalbare doelen, praktische tips en adviezen. Zónder hierbij gebruik te maken van een calorie-beperkend dieet!

ZONDER DIEET
Het is voor opgroeiende kinderen van groot belang dat ze veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgen. Zij hebben alle bouwstoffen uit voeding heel hard nodig. Lijnen of een calorie-beperkend dieet volgen is daarom dan ook geen goed idee; dit zorgt alleen maar voor een tekort aan voedingsstoffen en de kans op het beruchte jojo-effect ligt op de loer.

LEEFSTIJL IN COMBI MET ETEN
Kinderen (en hun ouders/verzorgers) wordt geleerd goede voedingskeuzes te maken, waardoor het gewicht stabiliseert en er zo naar een gezond gewicht toe gegroeid kan worden. Naast voedingsadvies wordt er naar de leefstijl in zijn geheel gekeken en waar nodig bewegingsadvies gegeven. Door verbeteringen in de voeding aan te brengen en de lichamelijke activiteit te verhogen, worden er al snel veranderingen opgemerkt zoals afname van de middelomtrek.

GOEDE BASIS
Het valt echter niet mee om kinderen altijd gezond te laten eten. De verleidingen zijn immers groot; we worden overstelpt met reclames voor ‘gezonde’ tussendoortjes en toetjes, hebben regelmatig te maken met feestjes en traktaties. En, iets waar veel ouders en verzorgers tegenaan zullen lopen, kinderen lusten (nog) lang niet alles. De kunst is om een goede basis neer te zetten met daarbij ruimte voor nu en dan minder gezonde eetmomenten. Ook is er tijdens de consulten ruim aandacht voor hoe om te gaan met ‘moeilijke momenten’ als feestjes of vakanties.