fotografie Anke Bot

Salade Rucola Linzen Geitenkaas

Dit heb je nodig (1 pers)

1 klein blikje van ca 150 gram gekookte linzen
10 kerstomaatjes
halve rode paprika
40 à 50 gram sla naar keuze; rucola/veldsla/waterkers of gemengde groene sla
2 eetlepels fijngeknipte verse basilicumblaadjes of andere groene kruiden
40 gr fetakaas of geitenkaas (een soort die je kunt ‘kruimelen’)
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel wijnazijn of citroensap

Zo maak je het
Maak een ‘bedje’ van de groene sla op een bord. Spoel de linzen af onder stromend water en laat uitlekken in een zeef. Hak ondertussen de kruiden en snij de paprika en tomaatjes. Verdeel de kaas in stukjes.
Meng de linzen met de overige ingrediënten en de olijfolie met azijn door elkaar en schep dit mengsel op de sla. Eventueel nog een beetje peper en zout toevoegen.