Ingrediënten (2p):
2 moten kabeljauw
currypasta of poeder
blikje kokosmelk
kopje water
1 prei
1 bakje zeekraal

Voor de currypasta doe je in een vijzel:
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 tl kurkuma
1 tl korianderzaad
cayennepeper naar smaak
een klein teentje knoflook
eventueel wat vissaus (biologische, zonder E621)

Bak deze pasta in een klein beetje kokosolie tot die goed begint te geuren. Doe er dan een klein beetje water bij en voeg de kokosmelk erbij. Doe vervolgens de prei erbij. Draai het vuur laag en voeg de rest van het water toe en schuif de prei naar 1 kant van de pan. Leg voorzichtig 1 kabeljauwmoot in de pan en bedek met de prei, als
een soort dekentje, doe dit ook voor de andere kabeljauwmoot. Leg hier bovenop de zeekraal, zodat deze als het ware gaar kan stomen. Doe het deksel op de pan, of bedek het met aluminiumfolie (glimmende kant naar beneden).
Laat de vis nu rustig pocheren op een laag vuur.

Bron: recepten hormoonfactorforum