WAT TE DOEN MET EMOTIE-ETEN

Krijg inzicht in je eetgedrag en doorbreek bestaande patronen.

 

WAT TE DOEN MET EMOTIE-ETEN

Krijg inzicht in je eetgedrag en doorbreek bestaande patronen.

Niet bij iedereen geldt dat gewicht verliezen een kwestie is van andere/gezondere keuzes maken of simpelweg minder eten. Soms speelt er meer. Wanneer je last hebt van ongecontroleerde eetbuien, neiging hebt om maar te blíjven eten om niet te hoeven voelen, bij tegenslag direct naar eten grijpt en niet meer stoppen kan, allerlei saboterende gedachten hebt in relatie tot eten, spreken we over emotie-eten.

EMOTIE-ETEN DOORBREKEN EN CONTROLE KRIJGEN

In geval van emotie-eten en het hebben van een verstoorde relatie met voeding, is het volgen van een dieet bijna altijd zinloos, omdat dan voorbij gegaan wordt aan de oorzaak van het probleem. Dat is ook de reden waarom echte emotie-eters vaak jojoën in gewicht en zich uiteindelijk nóg ellendiger gaan voelen. Om de bron van het probleem aan te pakken moet je op zoek naar oorzaken, redenen, gevoelens en emoties. Ik help je daar graag bij. Je kunt emotie-eten namelijk echt doorbreken en onder controle krijgen.

UIT DE BAN VAN EMOTIE-ETEN
Ik werk met de methode „Uit de ban van Emotie-eten”, waarbij je inzicht krijgt in je eetgedrag en op zoek gaat naar achterliggende gedachten. Je krijgt handvatten om patronen te doorbreken en te veranderen. Parallel aan dit proces krijg je uiteraard ook voedingsadvies en tips om andere/gezondere keuzes te maken, afgestemd op je behoefte.