VROUWEN en HORMONEN

 

Ik ben naast orthomoleculair voedingscoach ook Care for Women Specialist.

Vrouwen kunnen bij mij terecht in mijn Care for Women praktijk voor advies en begeleiding bij hormonale klachten, bijvoorbeeld door de overgang of premenstrueel syndroom (PMS)”

www.careforwomen-dordrechtcentrum.nl

 

 

VROUWEN en HORMONEN

 

“Vrouwen kunnen nu ook terecht in mijn Care for Women praktijk voor advies en begeleiding bij hormonale klachten, bijvoorbeeld door de overgang”

www.careforwomen-papendrecht.nl

 

 

VROUWEN IN DE OVERGANG

Heeft u last van opvliegers, gewichtstoename, figuurverandering of andere klachten?

 

HORMONALE VROUWENGEZONDHEID
Het leven van de vrouw kent een aantal fasen waardoor vrouwen lichamelijke en mentale klachten kunnen ervaren door veranderingen of disbalans van de hormonen. Vaak wordt gedacht dat er niets aan te doen is, maar dat is niet waar! Blijven ‘doormodderen’ is vaak helemaal niet nodig.

Veel klachten (zoals stemmingswisselingen, opvliegers, nachtzweten, menstruatieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, somberheid) kunnen aanzienlijk worden verminderd of zelfs verholpen.

INDICATIES 

  • Overgangsklachten (stemmingswisselingen, opvliegers, nachtzweten, menstruatieproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke borsten, somberheid, ‘huilen om niks’, pijn bij vrijen)
  • Menstruatie problemen zoals Premenstrueel syndroom (PMS)
  • PCOS
  • Endometriose
  • Anticonceptie
  • Gezond zwanger worden
  • Begeleiding bij (het vermoeden van) schildklierklachten
  • Preventiezorg / healthchecks (individueel en voor bedrijven)
  • Voeding en leefstijl, waaronder stressreductie
  • Overgewicht

BEHANDELING
Je kunt terecht zonder verwijzing van de huisarts. In een uitgebreide intake van een uur wordt er goed geluisterd naar je verhaal, klachten en verwachtingen.

Je krijgt inzicht in hormonale processen en uitleg over klachten die daardoor kunnen ontstaan. Belangrijk is om te weten hoe je lijf werkt.

Na een zorgvuldige intake zal ik je adviseren en samen met jou kijken naar de mogelijke oplossingen en te ondernemen stappen. Soms zijn 2 à 3 consulten voldoende, soms is meer nodig.

Ik vind het belangrijk dat vrouwen zich gehoord voelen, het gevoel krijgen dat ze de regie weer zelf in de hand kunnen nemen en bewuste keuzes maken.

“Geen vrouw is hetzelfde. Geen advies is hetzelfde. Elk advies moet ‘op maat’ zijn en passen bij de vrouw”

 www.careforwomen-papendrecht.nl

Mail: m.koppelaar@careforwomen.nl

Tel: 06 – 22 40 61 31

 

Heeft u interesse in een Care For Women consult?

15 + 12 =