Niet bij iedereen geldt dat gewicht verliezen een kwestie is van andere/gezondere keuzes maken of simpelweg minder eten. Soms speelt er meer. Wanneer je last hebt van ongecontroleerde eetbuien, neiging hebt om maar te blíjven eten om niet te hoeven voelen, bij tegenslag direct naar eten grijpt en niet meer stoppen kan, allerlei saboterende gedachten hebt in relatie tot eten, spreken we van ‘emotie-eten’.
 
DOORBREKEN EN CONTROLE KRIJGEN
In geval van emotie-eten en het hebben van een verstoorde relatie met voeding, is het volgen van een dieet bijna altijd zinloos, omdat dan voorbij gegaan wordt aan de oorzaak van het probleem. Dat is ook de reden waarom echte emotie-eters vaak jojoën in gewicht en zich uiteindelijk nóg ellendiger gaan voelen. Om de bron van het probleem aan te pakken moet je op zoek naar oorzaken, redenen, gevoelens en emoties. Ik help je daar graag bij. Je kunt emotie-eten namelijk echt doorbreken en onder controle krijgen.
 
“UIT DE BAN VAN EMOTIE-ETEN”
Ik werk met de methode „Uit de ban van Emotie-eten”, waarbij je inzicht krijgt in je eetgedrag en op zoek gaat naar achterliggende gedachten. Je krijgt stapsgewijs handvatten om patronen te doorbreken en gedrag te veranderen. Parallel aan dit proces krijg je uiteraard ook voedingsadvies en tips om andere/gezondere keuzes te maken, afgestemd op je behoefte.
 
KOM LANGS
Heb je een vermoeden dat je een emotie-eter bent? Of ben je al jaren aan het jojoën met je gewicht?
Maak dan een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan ik je e.e.a. uitleggen, en kan je bepalen of we een klik hebben en ik je begeleiden kan naar ander eetgedrag.