Een BBQ-maaltijd hoeft helemaal niet perse altijd gepaard te gaan met het hele (niet bepaald gezonde, maar bij iedereen bekende) assortiment “Sauzen van …..”. De meeste sauzen zijn heel makkelijk zelf te maken, zónder ongezonde additieven!

Een receptje voor Tzatziki:

Schil een halve komkommer en rasp heel fijn. Laat uitlekken (minstens 15 min) in een vergiet of zeef. Bestrooi met wat peper en zout.
Roer een eetlepel goede extra vierge olijfolie samen met een halve eetlepel witte wijnazijn óf vers citroensap door ca 250 ml Griekse Yoghurt. Knijp er 2 of 3 teentjes knoflook boven uit en roer door.
Druk (met de achterkant van een lepel) het laatste vocht uit de komkommerrasp, voeg toe aan de yoghurt en roer goed door. Even proeven, wellicht nog beetje peper en/of zout?
Garneren met wat zwarte olijven en je hebt een heerlijk sausje voor bij je lamskoteletjes of gehaktburgertjes!