Heart-Healthy-Foods

 

In januari gaat bij MK Foodcoaching de Vitaliteitscursus “Upgrade je Leefstijl” van start.

In drie avonden neem ik je mee op weg naar een bewuste(re) gezonde(re) leefstijl. Aan de hand van praktische tools en tips en daarbij theoretische onderbouwing, krijg je handvatten hoe je je leven een gezonde wending kan geven.

VOEDING – BEWEGING – ONTSPANNING zijn de drie pijlers, dit heeft alles met elkaar te maken wanneer je het hebt over een gezonde leefstijl.

De nadruk van de cursus zal liggen op een gezonde manier van eten. En dan bedoel ik écht eten; puur en vitaal. Maar wat houdt dat nou in, wat zijn de voordelen van gezonde voeding en heel belangrijk: hoe pas je het praktisch toe zonder dat het al te ingewikkeld wordt? Hier gaan we uitgebreid op in. Heel leerzaam voor mensen die graag zouden willen koken ‘zonder pakjes en zakjes’! Uiteraard krijg je recepten ter inspiratie.

We behandelen onderwerpen als: waarin zitten goede vetten en wat zijn gezonde koolhydraten? Waarom zijn eiwitten belangrijk? Wat ervaart ons lichaam als echte voeding en wat slechts als vulling (en wat is het verschil)? Waar moet je op letten bij het boodschappen doen? Hoe lees je de etiketten op een verpakking? Wat is belangrijk om op te letten als je vegetariër bent? Waarom moet je júist voldoende eten als je wilt afvallen? Wat zegt een BMI-getal nu eigenlijk over je gezondheid? Hoe zit het met media-hypes en diëten? En ook, in vogelvlucht: de rol en invloed van hormonen op o.a. je spijsvertering en je vetverbranding.

Omdat een gezonde leefstijl meer omvat dan alleen gezond eten behandelen we ook beweging, stress en ontspanning. Het heeft echt allemaal met elkaar te maken. Enkele onderwerpen zijn: de invloed van stress op je lijf én op je gewicht, het nut van bewegen (tips hoe kan je in een druk leven toch effectief sporten in weinig tijd) en het belang van ontspanning en slaap. Ook is er aandacht voor mindfulness (mindful eten) en onze ademhaling. Op de tweede avond zal het item mindfulness worden verzorgd door mindfulnesscoach Kim Freriksen.

Ook is er een praktisch deel; we gaan samen een gezonde smoothie maken en elke cursusavond zijn er proeverijtjes van gezonde en zelfgemaakte hapjes ter inspiratie.

Er zal voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen, interactie en ervaringen uitwisselen. Om persoonlijke aandacht te kunnen geven zal de groep deelnemers daarom dan ook bewust klein gehouden worden (max 7 à 8 deelnemers).

Kortom: een interessant en leerzaam driedelig programma voor wie zijn leefstijl wil upgraden en daar wat hulp bij kan gebruiken!

De avonden zijn gepland op: dinsdag 13 januari, dinsdag 27 januari en dinsdag 10 februari. Tijd: van 19.30 uur tot ca. 21.30/22.00 uur. Prijs: € 90,- voor 3 avonden. Dit is inclusief btw, koffie/thee, lesmateriaal en ingrediënten. Lokatie: Koninginnestraat 79 Dordrecht.

Aanmelden aub voor 1 januari. De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.